Как да стамен номер 1 в TripAdvisor

Много хотелиери в наши дни не смятат за особено важни коментарите на клиенти в уеб сайтове, като TripAdvisor. Доброто позициониране в сайтовете за мнение на клиенти обаче може да определи разликата между това да продадем дадена стая или клиентът да предпочете да я резервира в конкурентен хотел.

Ето и няколко съвета дадени от хотелиери на конференцията Hotel Data Conference, приложени на практика, за това как да се изкачим възможно най-високо в ранкинга на сайтове като TripAdvisor.

 
Как да станем номер 1 в TripAdvisor

tripadvisor – платформа за мнения на турсити

Не трябва да бъдем срамежливи:

На първо място разбира се е важно да имаме добро обслужване в хотела. От тук нататък трябва да убедим потенциалните си клиенти, че нашият хотел е перфектен за тях. Днес не е достатъчно да си правим реклама и да говорим сами за себе си колко сме добри. Ако се отнасяме с клиентите си подобаващо, със заслужените грижи и внимание, те ще поискат да направят същото и за нас и ще споделят преживяването си в хотела.

На второ място, мениджърите на хотела не трябва да се срамуват от това да помолят госта да напише коментар, най-добре по интернет. Не всички ще го направят разбира се, но повечето ще отделят от ценното си време за да го направят (най-вече редовните клиенти).

Коментарите трябва да са постоянни:

За да имаме добра позиция в TripAdvisor е важно да имаме много и добри коментари. Това обаче не е най-важното. Алгоритмите на сайта имат предвид и броя на скорошните коментари. Ето защо коментарите на гостите трябва да са постоянни.

Трябва да отговаряме на всички коментари – добри, лоши и „грозни“:

Персонала и най-вече мениджърите на хотела, трябва да отговарят на отрицателните коментари в TripAdvisor. Разбира се думите без действия не значат нищо. За това е важно да поправим допуснатите грешки и да се погрижим да не се повтарят.

Трябва да поправим най-големите си проблеми:

Доброто позициониране ни помага да подобрим продажбите и приходите на хотела. Една от най-важните роли на TripAdvisor е да ни покаже кой е най-големият ни проблем (или проблеми). Когато множество гости се оплакват от едно и също нещо, знаем че вече е време да вземем мерки, и че със сигурност си заслужава инвестицията.

Трябва да обучим персонала и да го накараме да се включи в кампанията:

На всеки един член на екипа на хотел трябва да бъде ясно, че гостът е на първо място. Някой хотели създават списъци с фрази, поздрави, коментари и други неща които помагат за вдигането на нивото на обслужване на хотела.

Вижте повече тук

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s