Публикуването на повече снимки на хотела увеличава резервациите

Както вече знаем, „една снимка казва повече от 1000 думи“. Това правило важи с пълна сила в хотелиерството – когато публикуваме повече и по-качествени снимки на хотела, възможността за резервации се увеличава многократно. Това показва проучване направено от Trivago, един от лидерите в сектора на търсачките за хотели, който сравнява цените на повече от 700 000 хотели по света в различните Онлайн Туристически Агенции и Тур оператори.

Проучването показва, че хотелите чиито уеб сайтове разполагат с голям брой публикувани снимки имат тенденицията да получават повече резервации със същият брой посещения на сайта. Също така, от голямо значение е и качеството на снимките.

Trivago - един от най-добрите мета търсачки за хотели

Според Алберто Калсерада (говорител на Trivago за Испания) „Влиянието което оказват снимките върху решенията на клиентите е нещо което се наблюдава от специалистите на Trivago от години насам, но имахме нужда от конкретни данни. Ето защо бе публикувано това проучване. Смятам, че за хотелиерите също е важно да разберат какво е влиянието на снимките в процеса на резервиране на хотелски стаи.“

Разбирасе, върху решението да се резервира или не дадена хотелска стая влиаят и други фактори като цена, разположението на хотелa, критики от клиенти и т.н. За да бъде обективен резултата, в прочването са взети данни от 3600 хотела от различен тип. Накратко резултатът е, че хотел с 25 снимки с висока резолюция се нуждае от половината на посещенията на хотел с 5 снимки за да се реализира една резервация.

Става ясно, че публикувайки колкото се може повече (и качествени) снимки на нашият хотел увеличаваме доста шансовете за реализирана резервация и с това да допренесем за увеличаването на приходите на хотела.

Източник Hosteltur

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s