SiteMinder – Система за Управление на Каналите (Channel Manager System)

Днес присъствах на едно събитие свързано със света не Ревеню Мениджмънт, на което сред други технологични продукти бе преставен SiteMinder, глобална система за управление на каналите за онлайн дистрибуция. Освен стандартните педимства които ни дава всяка система за управление на каналите (може да прочетете повече по темата тук) ви предлагам и някой други важни точки заради които даден хотел би избрал SiteMinder за своя бизнес:

1. Прилага се така наречената „Споделена наличност“ (Pooled Inventory), където всеки канал за онлайн дистрибуция взема наличност от SiteMinder. Така ако дадена Онлайн Туристическа Агенция продаде стая, глобалната наличност на хотела намалява автоматично за всички канали. Така избягваме Overbooking или риска от това даден канал да остане без наличност и с това да загубим ценни резервации.

Система за управление на каналите за онлайн дистрибуция (Channel Manager System)

2. Лесна интеграция в двете посоки – това позволява актуализиранте на цени и наличност в реално време, директно от Системата за Управление на Хотела (PMS – Property Management System). Също така, резервациите се вкарват автоматично в системата на хотела. Това оптимизра времето и по този начин се спестяват разходи.

3. Лесно потдържане на паритета на цените в интернет.

4. Различни валути – поради причината, че повечето канали работят с различна валута, SiteMinder обръща въведените от нас цени във валутата на дадения канал за онлайн дистрибуция.

5. Разполагаме с различни инструменти за анализ, които ни позволяват да разберем какви са реакциите на потребителите на определна промяна на цена например.

6. Потдръжка и обучение на няколко езика.

7. Не се плащат комисионни за резервация. Цената на SiteMinder е фиксирана и не се променя в зависимост от обема на резервациите.

Независимо коя система за управление на каналите изберете, едно е ясно – те ни предоставят много възможности, спестяват много време което можем да използваме за други неща, а с това и спестяваме разходи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s