И-мейла като директен канал за продажби

Заедно с останалите канали за онлайн дистрибуция, електронната поща е важна част от стратегията за продажби на хотела и сама по себеси може да се разглежда като канал за онлаѝн продажби. Продажбите напревени чрез и-мейл са едни от най-печелившите, тъй като разходите по резервацията са минимални, дори може да кажем никакви.

И-мейлът все още е предпочитан от доста хора, поради причината че някой онлайн туристически агенции (ОТА) вдъхват недоверие в клиента. Също така електронната поща (заедно с телфона) е най-използваният метод за резервация от редовните клиенти на хотела. Трябва обаче да вземем предвид, че развитието на инфрмационните технологии и добавянето на системи за резервации към уебсайтовете на хотелите започва да измества резервациите по и-мейл.

Резервации чрез електронна поща

Важно е да отбележим, че резервациите чрез електронната поща на хотела са най-ефективни, когато спазваме няколко правила:

1. Според проучването публикувано от С. Фрей (Frey et al. „E-mail customer service in the Swiss Hotel Industry“ 2004) клиента очакват да получат отговор на своите запитвания максимум в следващите 24 часа от изпращането им. Така, че е важно, както рецепционистите, така и ръководството на хотела да следят електронната поща и да дават адекватни отговори във възможно най-кратки срокове. В противен случай рискуваме клиента да се почувства пренебрегнат и да резервира в друг хотел или да направи резервацията при нас, но през някои от онлайн туристическите агенции (ОТА), което води до загуба на приходи.

2. Трябва да имаме предвид мета търсачките на хотели: днешните потребители са свикнали да сравняват цените на хотелите по интернет. Затова е важно на първо място да поддържаме еднакви цени навсякъде в интернет (паритет на цените) и да комуникираме правилната цена на клиента (нито по-ниска, нито по-висока от публикуваната в момента).

3. Трябва ясно да информираме клиента за условията на резервацията и отново те да не бъдат по-ограничителни от тези публикувани в онлайн туристическите агенции.

4. Трябва да имаме предвид езика на който ни пише клиента. При онлайн резервациите в реално врема е по-лесно, тъй като системите за резервации са преведени на няколко езика и клиента избира този който най-много му допада. Когато отговаряме на запитване от клиент е най-добре да можем да му отговорим на неговия език или поне на дриг език, който клиента владее.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s