Каналите за онлайн дистрибуция могат да ни донесат повече директни резервации

Сключването на договори с канали за онлайн дистрибуция (туроператори и туристически агенции онлайн) има много предимства. Освен че допринася за по-голямата заетост на хотела, онлайн дистрибуцията чрез трети организации може да донесе и повече директни резервации за хотела.

Бутон за онлайн резервации

До това заключение са стигнали от Университета Корнел (Cornell University). След направеното проучване, са отбелязали, че един от участващите хотели е  постигнал 14% увеличение на директните резервации, след като е бил публикуван в туристически агенции онлайн. Нещо повече, отбелязано е че Средната Дневна Цена (Average Daily Rate – ADR) се е покачила с 1.5% откакто хотела е бил публикуван в каналите за онлайн дистрибуция.

Това ни показва, че макар и продажбите през туристически агенции онлайн да ни струват определн процент от крайната цена на стаята (комисионна), все пак си струва да изградим една добра стратегия за онлайн дистибуция. Това ще ни донесе добро онлайн присъствие и на потребителите ще им е по-лесно да открият нашият хотел и да си направят резервация в него. От личен опит мога да кажа, че много клиенти намират хотела в някоя от туристическите агенции онлайн, а правят резервацията директно в хотела (чрез уебсайта или по телефона).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s