Резервации през мобилни устройства през 2014 – подготвен ли е вашият уебсайт?

Резервациите направени по електронен път нарастват все повече с всяка изминала година, ето защо е важно всеки хотел да има добро онлайн присъствие, за да е в крачка с актуалния пазар. Проучваня показват, че броят на хората използващи мобилни устрйства за правенето на хотелски резервации също расте с големи темпове.

През изминалата 2013 година, резервациите през мобилни устройства са били около 7%, а през идната година тази цифра се очаква да достигне 20% (данни обявени от eRevMax).

Уебсайт адаптиран за мобилни устройства

Тези числа ни подсказват само едно: за да може един хотел да бъде конкурентноспособен, не е достатъчно само да има добър уебсайт и солидно присъствие в канали за онлай дистрибуция; нужно е уебсайтът му да е адаптиран за мобилни устрйства. В противен случай съществува опасността хотелът  да не бъде открит от мобилнте потребители, а с това да се изгубят ценни доходи.

Сайт, който не е адаптиран за мобилни устройства е много труден за ползване, особено от мобилни телефони поради намаленият размер на екрана им. Именно това налага преструктурирането на интернет страницата – в мобилната версия потребителят трябва да вижда само най-важната информация и тя да е достъпна само с няколко клика (резервационна форма или система за резервации, контакт и разположение на хотела например), а ботоните трябва да са големи и лесни за натискане.

Цифрите говорят сами по себе си, мобилният сайт може да донесе на хотела повече резервации, а с това и увеличаване на доходите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s