Система за управление на каналите за онлайн резервации – Channel Manager

Както всички знаем, времето е пари и поради тази причина е добре да умеем да оптимизираме ресурсите си по възможно най-добрия начин. В днешно време, повечето хотели са публикувани в 8 – 10 или повече канали за онлайн дистрибуция. Контролирането на всички тези канали може да ни струва доста време, особено ако прилагаме ревеню мениджмънт стратегии.

Трябва да имаме предвид, че ръчното актуализиране на наличността и цените на хотела във всеки един от каналите за онлайн дистрибуция, може да ни струва доста време (особено при по-малките хотели, където персонала е ограничен до необходимото).

Онлайн Дистрибуция

Онлайн Дистрибуция

Тук ни идва на помощ така наречената система за управление на каналите (от английски Channel Manager). Тя ни позволява да интегрираме всички онлайн агенции и туроператори (с които работим и сме подписали договор) в една едиствена система, от която бързо и лесно можем да обновяваме цени и наличност за нашия хотел. Това ни спестява много време и освен това спомага за по-малко грешки. Когато актуализираме информацията на ръка, във всеки канал за дистрибуция по отделно е по-лесно да допуснем грешка при набирането на цифрите. Също така, при наличието на адекватна система за резервации, можем да обновяваме цялата информация директно от резервационната система.

Въпреки че системата за управление на каналите в повечето случаи  има определена цена, трабва да се замислим, че времето което можем да спестим, както и ограничаването на възможността за грешки могат да компенсират по много добър начин цената, която струва системата.

Също така, системата за управление на каналите улеснява много прилагането на ценови и ревеню мениджмънт стратегии, което спомага за увеличаването на приходите на хотела.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s