Крос-селинг, още един вариант за увеличаване на приходите на хотела

Крос-селинг (Cros-selling) е друга техника (подобна на Ъпселинга), с която можем да допринесем за увеличаването на приходите на нашият хотел. Състои се в предлагането на допълнителни продукти и услуги на клиенти направили вече своята покупка.

Тази техника се използва особенно много от туристическите агенции онлайн като Expedia, Lastminute, Booking.com… предлагайки на клиентите си хотел + полет или при потвърждаването на резервацията се предлагат опции за закупуване на билети за представления, вечери, екскурзии или наем на автомобили.

Ъпселинг Крос-селинг

Взимайки това предвид, самите ние, като хотелиери, трябва да можем да прилагаме техниката Kрос-селинг както в нашият собствен уебсайт, така и на рецепцията на хотела. Ясно е, че клиентите ще закупят определени, допълнителни продукти и/или услуги, ако не при нас, то на друго място. Поради тази причина е добре приходите от тези продукти и/или услуги да останат в нашият хотел.

За правилното използване на Kрос-селинга при онлайн продажбите, уебсайтът ни трябва да разполага с адекватната система за резервации. По този начин, в процеса на потвърждаването на резервацията, се показват опции за допълнителни услуги и продукти, които клиента може да добави към резервацията си (например роматична вечеря, цветя, бутилка шампанско или вино, екскурзии, които предлага хотела и т.н.).

За използването на Kрос-селинга на рецепцията на хотела, персонала трябва да бъде инструктиран да предлага допълнителни услуги и продукти на клиента при всеки удобен момент. Трябва също така да се опитваме да подтикваме клиента към закупуването на тези продукти и услуги привличайки вниманието му по всякакъв възможен начин.

Правилното използване на Kрос-селинга (заедно с Ъпселинга) не само ще доведе до увеличаване на приходите на нашият хотел, а и до по-качественото обслужване на клиентите, тъй като могат да „открият всичко под един покрив“, а именно под този на нашият хотел.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s