Показатели в Ревеню Мениджмънта – The 4 C’s of Sheryl E. Kimes

В днешната публикация ще разгледаме едни от най-важните показатели в Ревеню МениджмънтаЧетирите цета на Шерил Е. Каймс (The 4 C’s of Sheryl E. Kimes). Става дума за следните показатели: Календар (Calendar), Часовник (Clock), Капацитет (Capacity) и Цена (Cost). Анализирайки тази информация и вземайки правилните решения, можем да постигнем значително увеличаване на приходите на нашият хотел.

Ревеню Мениджмънт - Управление на приходите

Ревеню Мениджмънт – Управление на приходите

Календар (Calendar): Всяка дата има определено ниво на търсене и това определя от голяма степен заетостта на нашия хотел. Поради тази причина е важно да изградим така наречения „календар на търсене“ където имаме в предвид фактори, като специални събития в зоната, празници, почивни дни и т.н. Тези данни ще ни помогнат при образуването на цените в дните с голямо търсене и също така при поставянето на адекватни цени в дните с ниско търсене за да не останем извън пазара.

Часовник (Clock): Тук става дума за датата в която се реализира дадена резервация. Използвайки информацията от минали сезони, можем да реализираме проучвания за да знаем поведението на клиентите и с това да планираме бъдещи ценови стратегии. Например можем да поощряваме клиентите с намаления за ранни резервации.

Капацитет (Capacity): капацитетът на нашият хотел е броят стаи с които разполагаме. Както вече знаем, стаите са „нетраен“ продукт и непродадената днес стая е загубена стая. С използването на някои стратегии, можем да превърнем иначе фиксирания капацитет на хотела в не чак толкова фиксиран. Става дума за „контрол на престоите“ и „контролиран оувърбукинг“.

Цена (Cost): цената на която се продава определена стая е може би най-важният аспект от стратегията за увеличаване на приходите на нашият хотел. В актуалната икономическа ситуация, клиентите са много чувствителни на цените, затова е важно да изградим една добра ценова стратегия за хотела за да можем да постигнем желаното увеличаване на приходите.

Контролирайки тези показатели и използвайки получената информация можем да постигнем доста по-добри резултати за нашият хотел и да увеличим приходите си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s