Система за резервации – как да увеличим директните продажби на нашият хотел?

В днешната публикация, бих искал да поговорим за опциите за постигане на повече директни продажби за  нашият хотел. С това можем да увеличим приходите значително, тъй като разходите по този вид продажби са доста по-ниски (най-вече заради комисионната която плащаме на каналите за онлайн дистрибуция).

Едно от най-важните условия, за да можем да продаваме онлайн е наличието на добра система за резервации (booking engine). С няколко думи, системата за резервации служи за запазването на хотелски стаи онлайн, в реално време (за разлика от традиционният формуляр за резервации, където клиента ни изпраща искане за резервация и ние му отговаряме с потвърждение). Със системата за резервации  имаме възможност да качим инвентар (брой стаи за продажба или наличност) и цени в системата, а клиента да консултира наличност, цени на различните видове стаи, да добави допълнителни услуги към резервацията и да я потвърди в реално време. Също така, можем да качим и различните условия за различните видове цени и оферти.

Мотор за резервации - Idiso

Системата за резервации позволява на хотелиера (или на ревеню мениджъра) да бъде много по-динамичен в продажбите и да “играе” с цените с цел да увеличи приходите на хотела с наличните стаи в момента (ревеню мениджмънт).

В интернет има много и различни системи за резервации на различни цени. Всеки хотелиер трябва да избере най-подходящия за своя хотел. Най-удачният вариант е да изберем система за резервации, за които плащаме определен процент само за потвърдена резервация (реализирани нощувки).

Добър пример за система за резервации с която съм работил и дава огромни възможности, както за нашият уебсайт, така и за свързване с други системи като GDS, IDS, контакт център (call centre). Idiso Booking Engine (Идисо система за резервации) е онлайн система, която предлага тези услуги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s