10 правила за подобряване на продажбите на нашият хотел в Туристическите Агенции Онлайн

За да оптимизираме продажбите на хотела, а с това и да подобрим приходите е нужно да следваме няколко прости правила:

1. Публикуване на цени: важно е да публикувaме всички цени, на всички видове стаи които продаваме, поне за 12 месеца напред.

2. Реална и атрактивна информация която да подчертава положителното и да избягва отрицателните черти, както в общото описание на хотела, така и в информацията за стаите и други услуги. Също е важно да опишем по най-добрият начин условията на резервация (допълнителни легла, условия за отмяна и/или промяна на резервацията, час на пристигане и напускане на хотела, домашни любимци, кредитни карти, и т.н.).

Туристически Агенции Онлайн

3. Снимки: много е важно да публикуваме добри снимки на хотела, тъй като “една снимка говори много повече от стотици думи”. Снимките трябва да са атрактивни и да показват различните стаи и услуги предлагани в хотела. Също е важно да променяме реда на снимките според сезона (например през лятото първите снимки да са на басейна и външните части на хотела, а през зимата вътрешността на хотела, спа услуги и т.н.).

4. Наличност: не трябва да забравяме да слагаме стаи за продажба или да връщаме стаи когато се отменят резервации. Важно е да покриваме минималните квоти за да оптимизираме позиционирането на хотела във всеки канал за онлайн дистрибуция (туристически агенции онлайн – ТАО).

5. Паритет на цените: поддържането на еднакви цени във всички канали за онлайн дистрибуция (така нар. Rate Parity – паритет на цените) е важно за един хотел, най-вече за създаването на доверие в клиента.

6. Плащане на комисионни: за доброто позициониране на хотела в ТАО, е важно да сме “в час” с плащането на комисионните.

7. Карта: трябва да се уверим че разположението на хотела отбелязано на картата е реално и точно. Добре е, за още по-голяма точност да публикуваме и географските координати на хотела.

8. Езици: информацията за нашия хотел трябва да бъде преведена на всички езици които са на разположение в сайта.

9. Ключови думи: важно е да използваме ключови думи в началото на описанието на хотела за да можем да привлечем вниманието на клиентите и да кликнат върху нашият хотел, за да видят цялата информация и в най-добрият случай, да направят резервация.

10. Трябва да поддържаме възможно най-близък контакт с мениджъра (така нареченият Market Manager) на нашия хотел в даден канал за дистрибуция (туристическа агенция онлайн). По този начин ще бъдем информирани по най-добрият начин за различните функции на канала, актуализации, промоции и маркетингови кампании, в които можем да включим нашият хотел.

Следвайки тези стъпки, позициите на хотелът ни в Туристическите Агенции Онлайн ще се подобри значително, а с това и опциите ни да продаваме повече стаи, а с това и да увеличим приходите на хотела.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s