Hoteloogle – „Гугълът“ на хотелиерите

Както стана дума и в предишни публикации, е много важно да имаме добра ценова стратегия, за да можем да постигнем максимално най-високите приходи за нашият хотел.

Едни от критериите за да поставим една цена или друга, е цената на нашата пряка конкуренция. Един от най-лесните и бързи начини да видим въпросните цени е да използваме инструменти, които ни предоставя интернет.

Hoteloogle е безплатен саит, който ни дава възможността, с едно търсене, да видим какви са цените на хотелите в определена зона (между тези хотели разбирасе се намира и нашата пряка конкуренция).

Инструмент за изграждане на онлайн ценова стратегия и управление на приходите (Revenue Management)

Инструмент за изграждане на онлайн ценова стратегия и управление на приходите (Revenue Management)

Например, ако в полето “ Къде “ поставим Златни Пясъци, ще ни излезе списък с хотелите, които се намират там (и са публикувани в една или повече агенции онлайн). Можем да подредим хотелите по звезди например, за да ни е по-лесно да локализираме нашата конкуренция.

Aко видим, че нашите конкуренти продават стаите на цена от 65 лева например, не е логично ние да продаваме по-скъпо (85 лева да речем), защото в много от случаите клиентите ще предпочетат по-евтината цена (особено когато качеството е едно и също или почти едно и също).

Не е логично и да продаваме мнoго по-евтино, поради причината, че губим приходи. Ако имаме доста свободни стаи, един добър ход е да смъкнем цената под нивото на конкурентите ни, за да можем да наберем гости привличайки ги с добра цена. Когато започнат да ни остават все по-малко стаи, трябва да вдигaме лека полека цената докато долу горе достигнем нивото на коeто се намират и нашата конкуренция.

Друга функция на Hoteloogle , също толкова важна, е че можем да видим дали поддържаме еднакви цени (така наречената Rate Parity) във всички канали за дистрибуция. Поставяйки името на нашия хотел в полето „Къде“, се появява списък с всички онлайн агенции с които работим. Именно тук имаме глобален поглед върху нашите цени и дали са еднакви във всички канали.

Колкото повече използваме сайта, си даваме сметка, че Hoteloogle е лесен за използване инструмент, който може да служи доста добре, особено на отдел продажби. А също така нека да не забравяме, че този инструмент е безплатен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s