Едни от най-големите испански хотелски вериги с присъствие в България

В последните години България се превръща в предпочитана дестинация за много международни туристи. Според Министерството на Икономиката и Енергетиката на Република България, за 2012 година, страната ни са посетили 8 866 552 чуждестранни туристи (1.8% приръст спрямо 2011 година).

С  нарастването на международният туризъм, нараства и интереса към страната ни откъм големи международни хотелски вериги. В този пост ще се опитам да ви запозная с няколко от най-големите испански вериги хотели.

Хотели Мелиа (Meliá Hotels International) е най-голямата испанска верига хотели. Към 2012 разполагат с 306 хотела и 77 996 стаи по целия свят. В България, веригата разполага с 6 хотела: 4 в Несебър (Sol Nessebar Bay, Sol Marina Palace, Sol Nessebar Mare и Sol Nessebar Palace); 1 в Обзор (Sol Luna Bay) и 1 във Варна (Meliá Gran Hermitage).

Мелиа Хотели раполага с ралични марки, според вида туристи които се настанват в хотелите.

Мелиа Хотели раполага с ралични марки, според вида туристи които се настанват в хотелите.

Иберостар (Iberostar Hotels & Resorts) е една от големите испански вериги създадена именно в Майорка. За 2012 година, веригата разполага с 89 хотела и 30 063 стаи, разположени по целия свят. Един от тях е разположен в България, а именно на Слънчев Бряг – IBEROSTAR Sunny Beach Resort.

РИУ (RIU Hotels & Resorts – 108 хотела и 43 081 стаи) е друга испанска верига с присъствие в България. Разполагат с 4 хотела от които 1 в Златни Пясъци (Hotel RIU Dolce Vita), 1 в Обзор (Hotel RIu Helios Bay), 1 в Слънчев Бряг (Hotel RIU Helios) и 1 в Правец (Hotel Riu Pravets Resort).

Барсело (Barceló Hotels & Resorts – 140 хотела и 37 778 стаи) е друга испанска верига, която разполага с 1 хотел в България. Намира се в Слънчев Бряг и се казва Barceló Royal Beach.

Фактът, че едни от най-престижните вериги продължават да отварят хотели в България говори, че страната ни е апетитна дестинация и броят на международните туристи, които я посещават е в растеж.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s